Fuckboy

 

 

Line kiggede frem på Mathias’ ryg, det begyndte at kilde i maven. Hun tog tilløb og hoppede op på hans ryg. Han var ved at falde forover, men han fik balancen i sidste sekund. De grinte begge to, jeg kan ikke blive lykkeligere, tænkte Line.

 

Vækkeuret vækkede Line klokken 5, hun gik ud på toilettet. Hendes blik ramte skamlen under håndvasken, det var ikke lang tid siden hun var høj nok til at se sig selv i spejlet. Hun var den mindste i klassen, lige præcis 12 centimeter lavere end den næstmindste. Den næstmindste var Julie, Lines bedste veninde, de havde kendt hinanden siden børnehave.

Line løb ud af skolebussen og hen til skolen, hun havde 2 minutter før klokken ringede. Hun løb i gangene, hun gik først, da skiltet med 9.a kom. I første time skulle de forberede sig på afgangseksamen, hun sukkede, det ville blive en lang time. Julie sad allerede klar på sin plads med sin notesbog og kuglepen. Hun var altid forberedt, og der var lutter 12taller i hendes karakterblad. Hun ville ikke selv indrømme det, men hun var nok lidt af en stræber, tænkte Line ved sig selv. Hun skyndte sig over til Julie, Julie sagde ikke noget til hende, og kiggede bare på tavlen, hvor hr. Petersen var ved at gennemgå dagsordnen.

 

Da klokken ringede til frikvarter skyndte Line sig over til 9.b, de havde ikke fået fri endnu. Hun stod i døren, da den gik op, ud kom Mathias. Hans hår var faldet ned i øjnene, hun strøg det på plads. Nogle drenge stormede ud af døren og skubbede Line og Mathias tæt sammen. De gik hurtigt væk fra hinanden og begyndte at grine, de gik sammen hen til kantinen. De satte sig overfor hinanden og begyndte at spise. Line så ned i hendes kedelige spaghetti, da noget ramte hende i hovedet. Hun så op, Mathias sad med et lumsk smil og kiggede på hende. Hun  tog sin æblejuice og sprøjtede juice på ham, han sprang op fra stolen og løb over til hende. Han løftede hende op fra stolen og bar hende hen til toilettet, hun prøvede at komme fri, men uden nytte. ”Så nu skal du have buksevand” grinte han, i det sekund han tændte vandhanen var Line hurtig. Hun snog sig ud af hans greb og løb over til hjørnet i kantinen, Mathias kom hurtigt og lagde sig ved siden af hende. Længe lå de og grinte, klokken ringede og Line rejste sig op. Men Mathias greb fat i hendes arm og holdt hende tilbage, hun vendte sig om. Han trak hende ind til sig og de kiggede hinanden dybt i øjnene. Og så skete det, det Line havde ventet på så længe, hans læber mærkedes bløde på hendes. Bagefter smilte de begge to, de gik ned ad gangen og hen til deres klasse.

 

Line og Mathias var på vej hjem fra skole, de gik hånd i hånd og snakkede. Line gik med et lykkeligt blik i øjnene, og et stort smil på læben. Mathias drejede af ved hans gade, Line skulle fortsætte lige ud. Mathias sagde farvel og gik, Line måtte ærligt indrømme at hun var skuffet. De havde haft deres første kys i dag, og han gjorde ikke andet end at sige farvel.

Hun smed sig på sengen og tog hånden ned i taske, hun ledte efter sin mobil. Hun mærkede den og trak den op, hun tændte for den, men på displayet var der et billede af et hjerte. På hendes telefon var der en rose på displayet, dette måtte være Julies telefon. De måtte ved en fejl have byttet telefon, hun var ved at lægge den tilbage i tasken, da der kom der en sms. Det var ikke hendes mening, men hendes øjne fangede afsenderen, det var Mathias. Hun åbnede telefonen og læste beskeden igennem, der stod:

 

Hej Søde

Kommer du over i aften og hænger ud? Min mor er ikke hjem, så vi har hele huset for os selv<3

 

Line slukkede telefonen, hun var rasende. Hun smed telefonen ned på gulvet og hamrede hovedet ned i hovedpuden. Hun var sur, rasende og ked af det på samme tid, alt det der skete i kantinen i dag var Mathias bare ligeglad med. Hun samlede telefonen op og startede på en sms til ham.

 

Hej Mathias <3

Jeg kan ikke i aften, skal hænge ud med Line:)

 

Line smilte lumsk og slukkede telefonen. Hun smuttede ned i den lokale brugs, og skimmede slikreolerne. Hun kiggede til begge sider, og rakte hånden ud efter en ritter sport. Hun puttede den hurtigt i lommen. Hun gik over til alkoholafdelingen, hun tog en mokaï i hendes bukselomme. Butikschefen kiggede mærkeligt på hende, da hun gik ud uden at have købt noget. Line gik ind på hendes værelse ingen havde taget hende i at stjæle i dag, hun puttede tingene ned i skuffen.

Lines mor bankede på døren og gik ind, ”hvordan var din dag i dag?”, spurgte hun. ”Fint nok”, svarede Line og så ud af vinduet. Hendes mor samlede noget af tøjet fra gulvet sammen og lagde det ind i skabet, hun gik ud igen efter 5 minutter. Endelig var Line alene, hun tog ritter sporten og den stadig iskolde mokaï, og lagde sig på sengen. Hun tog hendes computer og så en romantisk film på netflix. Filmen var færdig og Line lagde computeren ned i tasken, da Julies telefon vibrerede, der var kommet en ny sms.

 

Hallo Søde, Line betyder ikke noget. Det er dig jeg vil have<3

Ses vi så i aften?

 

Line kunne mærke tårrene prikke i øjnene, hun følte sig bedraget, hendes verden gik i stykker. Hun havde altid troet at hende og Mathias ville være sammen for altid, var der noget galt med hende? Hun pakkede hendes skoletaske og gik i seng, men hun kunne ikke falde i søvn, hendes tanker kredsede om Mathias. Hun ville ønske at han kun ville have hende og ingen andre, og hvorfor lige hendes bedste veninde?

Da Line vågnede næste morgen, følte hun sig tom indeni. Hun gik ud på toilettet, og hendes øjne skimtede skamlen. Hun kom i tanke om den dag hun var blevet høj nok til at kunne kigge sig i spejlet. Mathias havde været der,  og de havde fejret det med film og popcorn. Mindet fik hende til at føle sig endnu mere tom indeni, hun tog tandbørsten og gik i gang med at børste tænder.

 

Hun steg af skolebussen og gik hen til skolen, hun var ligeglad med at komme for sent. Da hun kom ind i lokalet kiggede Julie smilende på hende, Line kiggede bare ned i jorden. Julie havde lagt alle tingene til undervisningen klar på hendes bord. Line tog bare hendes bog og kuglepen frem og lagde det på bordet. Normalt ville Line lave sjov med Julies stræben, men hun var ikke i humør til det i dag.

Da det ringede ud til frikvarter, blev Line siddende på sin plads, hun tog hendes computer frem. Fandt høretelefonerne og hørte hendes favorit playliste, hun så ikke Mathias før han var ved hendes plads. Men så stod han ved siden af hende, han kiggede på hende, han smilte. Line kunne ikke mærke den sædvanlige kilden i maven, ”vil du med i kantinen?”, spurgte han. Line svarede ikke men rejste sig op, hun kunne ligeså godt gå med ham. De satte sig ved enden af et stort bord, Mathias havde været oppe og købe to appelsinjuice. Line skævede til juicen og sagde ”jeg kan ikke lide appelsinjuice”, ”jeg løber op og henter en ny” sagde Mathias og var på vej væk. Men Line sagde, ”jeg kan ikke drikke noget alligevel”, Mathias satte sig ned igen. Julie sluttede sig til dem, Mathias og Julie snakkede og grinte sammen. Line sad bare og tjekkede instagram, de prøvede ikke at få hende en i samtalen, de lukkede hende ude. Line følte det varede en evighed før klokken ringede, de skyndte sig ned i klassen. De skulle have dansk, Lines yndlingsfag, men i dag var der intet der kunne gøre hende glad, end ikke dansk.

Læreren havde fundet nogle tekster frem af Anette Heick, de skulle til at skrive en klumme, Line var god til at skrive, endda bedre end Julie.

I det næste frikvarter gik Line og Julie ud på gangen, og der stod Mathias sammen med nogle af pigerne fra ottende. De stod og grinte og fnisede, de havde alle sammen en lårkort kjole eller nederdel på. Mathias opdagede at Julie og Line stod og kiggede, han skyndte sig over til dem. Da han nåede derover tog Line hænderne omkring hans hals og trak ham ind til hende. Hun kyssede ham længe og hårdt, da hun slap ham vendte hun rundt og gik den anden vej.

 

Hun satte sig på toilettet og begyndte at græde, hun hørte der blev skyllet ud på et af de andre toiletter. Hun stoppede hurtigt med at græde, og løb ud fra toilettet. Klokken ringede ind nu, men Line løb ud af skolen, hun stod på parkeringspladsen og kiggede til begge sider. Der kom ikke nogen biler, hun løb over vejen og hen til Netto, hun gik direkte over til alkoholafdelingen. Hun greb ud efter to flasker vodka, hun puttede dem i de store jakkelommer. Hun gik roligt ud af Netto og hen til den nærmeste bænk, hun lod flaskerne blive i lommerne og ventede til bus nr. 4 dukkede op på vejen. Hun steg ind i bussen, men opdagede at hendes buskort lå i hendes taske. Hun kom ind alligevel, buschaufføren kendte hende så godt, at det ikke gjorde noget.

Da hun kom ind på værelset fandt hun Julies telefon frem, hun havde ikke givet den tilbage til Julie endnu. Line vidste ikke hvorfor.

 

Da hun trådte ind i klasselokalet den næste dag, var Julie ikke kommet. Julie kom lige ind af døren da klokken ringede, hun var rød som en tomat i hovedet. Læreren begyndte undervisningen, men Line kunne ikke tænke på andet end Julie og Mathias. Endelig ringede det ud til det første frikvarter, ”vil du med op i kantinen?”, spurgte Julie. ”Nej gå bare i forvejen”, Line ventede til Julie var gået. Hun lagde Julies telefon ned i hendes rygsæk, Julie og Mathias måtte ikke vide at hun vidste det. Hun skyndte sig op i kantinen, Mathias og Julie stod sammen i køen for at få mad, Line gik hen til dem. De faldt hurtigt i snak og det virkede som om det hele var som det plejede, men Line vidste at det aldrig ville blive det sammen igen. 

ord

Fuckboy af Sofia

Novelle

Del dette indlæg

1 Kommentar

07. april 2016

Chadi

Hej Sofia. Du har skrevet en kontant og fængende novelle, hvor du får opbygget en god suspens - altså en spænding i forhold til, hvad der kommer til at ske.

Du bruger et helt dagligdags sprog og dagligdags ting til at beskrive et forhold mellem 3 mennesker, som jo faktisk er ret dramatisk! Det virker supergodt. Den sidefortælling, du lægger ind, hvor Line stjæler og drikker giver kant til hele novellen - det fortæller jo, at Line måske i det hele taget ikke har det så godt for tiden - og måske derfor har brug for en rigtig god ven og en god venindes respekt og tillid.


Skriv en kommentar